logo
logo opvulling
Header image
Header image
Header image
logo opvulling
logo opvulling
Home >  Erevelden >  In Europa  > Overzicht

Nederlandse erevelden in Duitsland

(Klik op een foto voor een vergrote weergave)Ereveld Bremen

Het ereveld telt 170 graven van Nederlanders die omkwamen in Bremen en omgeving. Verder staan op de centraal geplaatste gedenksteen de namen van nog eens 63 Nederlandse slachtoffers.

Adres:
Ereveld Bremen
Osterholzer Friedhof
Osterholzer Heerstrasse 32-34
28217 Bremen-Osterholz
 


Ereveld Düsseldorf

Het ereveld telt 1.230 graven van Nederlanders die omkwamen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Verder zijn er vier gedenkstenen met namen van 485 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Ter nagedachtenis aan hen die omkwamen in de concentratiekampen is er een herdenkingszuil met de namen van Auschwitz, Buchenwald, Grosz-Rosen, Lublin, Mittelbau, Ravensbrück, Sachsenhausen, Sobibor, Stuttohof, Treblinka en Warschau.

Adres:
Ereveld Düsseldorf
Stoffeler Friedhof
Bittweg 60
40225 Düsseldorf-Oberbilk


Ereveld Frankfurt am Main

Het ereveld telt 756 graven van Nederlanders die omkwamen in Zuid-Duitsland. Op het ereveld is een stenen drieluik met de namen van nog eens 242 slachtoffers die niet hier konden worden begraven.

Adres:
Ereveld Frankfurt am Main
Waldfriedhof
Burgenlandweg 10
60599 Frankfurt-Oberrad


Ereveld Hamburg

Het ereveld telt 350 graven van Nederlanders die omkwamen in Hamburg en omgeving. Verder zijn er drie gedenkstenen met de namen van nog eens 99 Nederlandse slachtoffers.

Adres:
Ereveld Hamburg
Hauptfriedhof Ohlsdorf
Fuhlsbüttelerstrasse 756
22337 Hamburg-Ohlsdorf


Ereveld Hannover

Het ereveld telt 417 graven van Nederlanders die omkwamen in het oostelijke deel van de deelstaat Nieder-Sachsen. Verder bevindt zich er een stenen drieluik met de namen van nog eens 108 Nederlandse slachtoffers.

Adres:
Ereveld Hannover
Friedhof an der Seelhorst
Garkenburgstrasse
30519 Hannover-Seelhorst


Ereveld Lübeck

Het ereveld telt 250 graven van Nederlanders die omkwamen in de deelstaten Sleeswijk-Holstein of Berlijn. Verder bevindt zich er een stenen drieluik met de namen van nog eens 242 Nederlandse slachtoffers.

Adres:
Ereveld Lübeck
Vorwerker Friedhof
Friedshofsallee 83
23554 Lübeck-Vorwerk


Ereveld Osnabrück

Het ereveld telt 393 graven van Nederlanders die omkwamen in het westelijk deel van de deelstaat Nieder-Sachsen. Verder bevindt zich er een stenen drieluik met de namen van nog eens 140 Nederlandse slachtoffers.

Adres:
Ereveld Osnabrück
Heger Friedhof
Rheiner Landstrasse 168
49078 Osnabrück-WesterbergDisclaimer